websites met leestips

Er zijn verschillende websites met leestips. Hieronder vind je er een paar.

Je kunt ook gebruik maken van de catalogus van de mediatheek of de openbare bibliotheek of van online-boekwinkels.
Voer de titel in van een boek dat je leuk vond en op de pagina van dat boek krijg je tips voor andere titels.

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en hun stem uit te brengen op hun favoriete boek. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

In de mediatheek vind je de genomineerde titels van dit jaar en voorgaande jaren.

Een selectie van interessante boeken die leuk zijn om te lezen, heel bekend zijn en/of waar je veel van kunt leren.

Op zoek naar een boek dat bij jou past? Doorloop de stappen en Leesadviezen geeft je een selectie boeken die je waarschijnlijk zullen interesseren.

Op Ikvindlezenleuk vind je duizenden recensies (meningen) over kinder- en jeugdboeken. Deze recensies helpen jou om leuke leesboeken te vinden.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een speciale webpagina voor jongeren van 12 jaar en ouder. Op deze jongerenpagina vindt je behalve boekentips ook podcasts, blogs, vlogs, luisterboeken, e-books en de leukste activiteiten in de bieb.

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met meer dan 200.000 leden.

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je boekentips, aangepast aan jouw leeftijd en wensen.

Wil je meer lezen over vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die op mannen verliefd worden, personages die biseksueel, trans, of intersekse zijn? Blader dan door de prachtige boeken op deze site.In dit online tijdschrift vind je oa. recensies van boeken, maar ook gedichten, interviews, reportages en literair nieuws.